Testvérféltékenység

Két gyöngyszemet szeretnék megosztani Önökkel, amelyeket nem rég hallottam egy “báty” és egy “nővér” szájából. Mindketten jól kijönnek újdonsült hugocskájukkal, és láthatóan megvannak együtt. A testvérféltékenység mégis fellelhető, mégha csak egy-két elszólásban is. A szülőknek nem kell ilyenkor megijedni, ez természetes dolog, főleg, ha közben jól kijönnek. Fontos, hogy a gyermek kifejezhesse a feszültségét azzal kapcsolatosan, hogy az anya és az apa figyelmét korlátozva kaphatja csak meg, és haragudhat emiatt a testvérre és a szülőkre is. Remélhetőleg ezek csak ilyen vicces megjegyzésekben jelennek meg:
– “Anya! Èn szeretnék még száz…nem is, inkább ezer kistestvért, hogy egész éjszaka itt sírjanak nektek!”
-“Ès a kistesómat meg elvarázsolom disznóvá…..és nem is varázsolom vissza!”

Ha vannak ilyen tapasztalataik, kérem, osszák meg velünk, hogy gyűljön a gyerekbeszólás listánk testvérféltékenység témában!

Reklámok

gyermekmosoly névjegye

Kozákné Standovár Sára vagyok, pszichológus, és integratív gyermekterapeuta is. Serdülőkkel, kisiskolásokkal, kisgyerekekkel is foglalkozom akár egyéni, akár csoportos helyzetben. Szeretek zenélni, rajzolni, játszani, így közel áll hozzám a gyerekterápia, amiben pont ezeket tudom felhasználni, vegyítve kicsit a belső képekkel, fantáziával, szerepjátékokkal. Remélem, hogy a szülőkkel való konzultációkkal, a gyerekekkel történő terápiákkal kiegyensúlyozottabb, érzelmekben gazdag, egészséges önértékelésű gyerekeket segítünk át a felnőttkorba.
Kategória: Hétköznapi pillanatok
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s