Magamról

Kozákné Standovár Sára vagyok, pszichológus. 2009-ben végeztem az ELTE-n alkalmazott fejlõdéslélektan, illetve életvezetési és pályatanácsadás szakirányon. Ekkor kezdtem módszerspecifikus képzésemet is, így 2011-ben az Integratív gyermekterapeuta címet is megszereztem. Jelenleg a Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológusi képzést végzem Pécsett, és a pszichodráma asszisztens lettem 2015-ben.
4 évig dolgoztam egy iskolában, ahol egyéni és csoportos foglalkozásokat tartottam középiskolások részére, illetve resztoratív (helyreállító) szemléletû konfliktuskezeléseket vezettem. Autogén tréningben, vezetett imaginációs technikában és pszichodrámában is jártasságot szereztem (és szerzek folyamatosan). Később nevelési tanácsadóban dolgoztam, ahol főképp egyéni terápiával, szülői konzultációval, tanácsadással foglalkoztam -és foglalkozom- egyészen kicsiktől (3-4 év) a fiatal felnőttekig.
Nagyon közel áll hozzám a zene és más mûvészetek is, így a jövõben tervezem elmélyíteni tudásomat a képzõmûvészeti, zene és meseterápiában, de közben alapszinten használok ilyen technikákat.
Az utóbbi években elkezdett érdekelni a pasztorálpszichológia is, mivel keresztény értékrendet vallok. Segítõ munkát végzek olyan ifjúsági közösségekben, ahol pszichés megsegítés és a keresztény élet egyszerre van jelen.
Miért is lettem gyerekpszichológus?
Már középiskolában tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Úgy éreztem, hogy könnyen szót találok velük, és nem utolsó sorban nagyon élvezem, ha velük lehetek.
Fontos számomra is, hogy egészséges gyerekek legyenek körülöttünk, hiszen így a jövõben remélhetõleg felnõttként is egészségesebbek lesznek/leszünk. De ami ennél is jobban motivált, az a játék. Nagyon szeretek rajzolni, játszani, festeni, zenélni, s közben a gyerekek fel tudnak oldódni, és meg tudják találni saját gyógyulási útjukat. Számomra ennyit jelent a terápia.
Hivatalos oldalam: http://www.bedestan.hu
Reklámok

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Madocsai Bea szerint:

  Kedves Sára!
  Szerettel ajánlom figyelmedbe az alábbiakat: gondolom, fontos lehet a munkád során, hiszen a gyerekeknek elsősorben kiegyensúlyozott, derűs szülőre van szükségük, amit a válás miatt nélkülözniük kell, pont akkor, amikor nekik is nehéz megküzdeniük a veszteséggel.
  Ilyenkor a szülő kétségbe esik, összeroppan, azt, hogy hogyan nincs tovább, azt már látja, de az „akkor hogyan tovább”-ot még nem.
  Az egyedülálló szülőknek szóló, három alkalomból álló „AVE hétvégesorozat” azt szolgálja, hogy segítsen nekik talpraállni. Csaknem másfél évtizede szervezi az Emmánuel Közösség „AVE” elnevezéssel azt a programot, amelyiken elvált, külön élő, gyereküket egyedül vállaló és özvegy szülőknek segítenek észrevenni, hogy az a pálya, amelyre kényszerből kerültek, szolgálhat arra, hogy új irányba, fölfelé induljanak el.
  Már több mint ezer gyerek életét változtatta meg, hogy a hétvégesorozaton résztvevő apja vagy anyja ismét reménységgel tekint a jövőbe, megint tud mosolyogni, visszanyerte lelki békéjét, és tisztelettel, együttműködően, harag nélkül tud beszélni a másik szülővel.
  Az új esztendőben új sorozat indul az egyedülálló szülőknek, ezúttal ismét Budapesten, melynek időpontjai: február 4-5; március 3-4; március 31-április 1.
  A program szervezői fontosnak érzik, hogy az amúgy is anyagi gondokkal gyakran küzdő elvált szülőknek elérhető legyen a részvétel, ezért mindent megtesznek, hogy a hétvégesorozat ingyenes legyen. A résztvevőknek csak az idejüket kell odaadniuk. Sok elvált férfi és nő nem szánna magára három hétvégét, de mint apa és anya a gyerekei érdekében megteszi, hiszen látja, hogy boldogtalan szülő mellett a gyerek sem tud boldog lenni.
  Ez az egyetlen, kifejezetten elváltaknak, külön élőknek szóló, katolikus szervezésű program, amelyet az Emmánuel Közösség tart, s melyre attól függetlenül várják az egyedülálló szülőket, hogy azok a keresztény vallásukat gyakorolják-e. A mai kor kihívásaira válaszol ez az AVE lelkigyakorlatos hétvégesorozat, és nem csak az egyházban példa nélküli, de a világi kurzusok, tréningek, tanfolyamok között sem igen találni hasonlót.

  egyedulallo@emmanuel.hu
  06/30-454-0939
  http://www.emmanuel.hu

  Madocsai Bea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s